11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn ziar german care a publicat caricaturi cu Mahomed de la Charlie Hebdo, atacat

Un ziar german care a publicat caricaturi cu Mahomed de la Charlie Hebdo, atacat

Un cotidian din Hamburg (nordul Germaniei), care a publicat caricaturi cu profetul Mahomed ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv incendiar duminică dimineaţă, a anunţat poliţia, precizând că nu s-au înregistrat răniţi, potrivit Mediafax.

„Pietre şi un dispozitiv incendiar au fost aruncate printr-o fereastră” în sediul Hamburger Morgenpost, declanşând un incendiu. Două camere au fost avariate, dar focul a fost stins rapid”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Două persoane au fost arestate şi o anchetă a fost deschisă în acest caz, potrivit sursei citate.

Ziarul Hamburger Morgenpost a publicat pe prima pagină trei caricaturi ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, care a fost miercuri ţinta unui atac terorist soldat cu 12 morţi. „Atâta libertate trebuie să fie posibilă”, a titrat cotidianul regional german.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a apreciat că este „prea devreme” pentru a afirma cu certitudine că atacul asupra ziarului german este legat de publicarea caricaturilor, dar a confirmat că aceasta este „o temă-cheie” pe care ancheta încearcă să o stabilească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS