21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod Portocaliu de inundații pe râurile Bârzava, Nera și Caraș

Cod Portocaliu de inundații pe râurile Bârzava, Nera și Caraș

Hidrologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de inundaţii pentru râurile Bârzava, Nera şi Caraş. Asta ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ din ultimele 24 de ore şi a topirii straturilor de gheaţă.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, între orele 8.30 și 16.00, ca urmare a precipitaţiilor lichide însemnate cantitativ înregistrate în ultimele 24 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării viiturilor formate în amonte se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu atingerea şi depăşirea Cotelor de Inundaţie pe următoarele sectoare de râu: Bârzava pe sector aval Gătaia (Sector îndiguit, judeţul Caraş Severin). Pe baza informaţiilor actuale se prognozează o valoare maximă de nivel în secţiunea Gătaia de 445 cm (cu 75 cm peste Cota de Inundaţie), în data de 11.01.2015 12:00 – 14:00.

De asemenea, nivelurile se pot situa cu 10 – 15 cm peste Cotele de Inundaţie pe râul Caraş – sector aval Văradia şi pe râul Nera – sector aval Dalboşeţ, judeţul Caraş Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS