3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculația în centrul muncipiului Râmnicu Vâlcea, oprită timp de un an

Circulația în centrul muncipiului Râmnicu Vâlcea, oprită timp de un an

Circulația rutieră în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea va fi oprită pentru un an de zile, începând de la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat joi, primarul Gheorghe Matei, urmând ca în zonă să înceapă lucrările de reabilitarea și reconfigurare a Pieței Mircea cel Bătrân.
„Astăzi și mâine va fi predat amplasamentul firmei constructoare. De sâmbătă circulația va fi oprită total pe Calea lui Traian, între Podul Vinerea Mare și Piața Revoluției, lângă Prefectură. Știm că asta va produce un disconfort, pentru care ne cerem scuze. Toată circulația va fi deviată pe străzile General Magheru și Carol I care urmează să devină străzi cu dublu sens, la care se va adăuga un semafor la Podul Vinerea Mare. Îi rugăm pe vâlceni să aibă răbdare pentru că la finalul lucrării, Râmnicu Vâlcea va avea un centru complet modernizat, un spațiu generos de promenadă și multe alte facilități”, a declarat Matei.
Proiectul care va începe la sfârșitul acestei săptămâni se ridică la valoarea de 42.735.276 de lei și trebuie finalizat în maximum 14 luni.

În urma proiectului, Piața Mircea cel Bătrân va fi extinsă, dimensionându-se astfel spațiul de promenadă, se vor construi pasaje pietonale subterane precum și o parcarea subterană. Proiectul include mobilier stradal nou, fântâni arteziene, anularea semafoarelor și fluidizarea traficului pe Calea lui Traian.
plan
Începând de luni, 12 ianuarie, ora 9.00, traficul auto în zona centrală a Căii lui Traian se restricţionează complet, fluxul auto urmând să fie preluat exclusiv de străzile paralele. Printre alte modificări importante de trafic impuse de aceste lucrări se numără desfiinţarea staţiilor de taximetre de pe str. Regina Maria (vizavi de magazinul Romarta) şi de pe str. General Magheru (la intrarea în Piaţa Centrală) – taximetrele putând staţiona, în număr mult mai mare, în staţia temporară de pe strada Ştirbei Vodă (în dreptul Complexul Winmarkt), crearea de spaţii de parcare temporare pe segmente de stradă din zona de şantier, desfiinţarea parcărilor de pe carosabilul străzilor General Magheru şi Carol I sau semaforizarea în patru ramuri de la intersecţia Calea lui Traian cu str. General Magheru şi spl. Independenţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS