14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Doi dintre suspecții de proxenetism, arestați

Gorj: Doi dintre suspecții de proxenetism, arestați

Doar doi dintre cei patru suspecți de proxenetism și trafic de persoane și minori au fost arestați de Tribunalul Gorj, pe o perioadă de 30 de zile. Este vorba de Elena Motorga și Ion Alin Ivan. Instanța a respins propunerile de arestare preventivă față de Ioana Mădălina Marinescu și Dumitru Bodislav. Ioana Mădălina Marinescu a fost pusă sub control judiciar.
Gruparea formată din traficanţi de persoane din judeţul Gorj a fost destructurată de oamenii legii. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au efectuat luni mai multe percheziţii domiciliare în judeţul Gorj. Acţiunile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, membrii grupării au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop identificarea, în zona de sud-vest a judeţului Gorj, a unor tinere, inclusiv minore, cu probleme familiale (familii dezorganizate, copii minori în întreţinere sau care aveau pregătire precară).

Prostituţie la Viena

Sub pretextul că le oferă un loc de muncă, traficanţii le transportau pe fete pe teritoriul Austriei – Viena, unde erau obligate să practice prostituţia. În acest sens, în prealabil, o parte din membrii grupării se ocupau de găsirea unor locaţii în Viena, în cartiere unde se putea practica prostituţia în timp ce alţi membri ai grupării organizau activităţile de racolare a tinerelor pentru a fi transportate în Austria în scopul exploatării sexuale. Sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie erau însuşite de către suspecţi şi folosite pentru achiziţionarea unor autoturisme şi imobile. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj au luat măsura preventivă a reţinerii a patru inculpaţi, urmând să fie solicitată Tribunalului Gorj arestarea preventivă a acestora. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS