Acasă Actualitate Grecia: Un român a fost arestat pentru uciderea scriitorului Menis Koumandareas

Grecia: Un român a fost arestat pentru uciderea scriitorului Menis Koumandareas

Menis Koumandareas (Foto: ekathimerini com)
Menis Koumandareas (Foto: ekathimerini com)

Un român în vârstă de 26 de ani a fost arestat de poliţia din Grecia, fiind suspectat de uciderea scriitorului Menis Koumantareas, informează HotNews.ro citând presa elenă. Românul a recunoscut că avea un litigiu financiar cu victima, însă a prezentat în faţa anchetatorilor o variantă care nu se potriveşte cu probele adunate. Tânărul susţine că l-a împins pe scriitor în timp ce se certau, iar acesta din urmă a căzut, s-a lovit şi a murit.

Reamintim că scriitorul Menis Koumandareas, în vârstă de 83 de ani, unul dintre cei mai prestigioşi autori din Grecia, a fost găsit mort, la începutul lunii decembrie. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit în locuinţa sa din Atena şi, potrivit poliţiei, victima prezenta răni la nivelul gâtului şi al feţei, anchetatorii avansând ideea că scriitorul ar fi fost strangulat.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, a cărui cariera a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia, cărţile sale fiind traduse în mai multe limbi străine. De asemenea, el a tradus în limba greaca mai multe cărţi ale unor autori celebri, printre care se numără Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version