Acasă Actualitate Cutremur de 4,2 grade în Vrancea

Cutremur de 4,2 grade în Vrancea

(Foto: activenews.ro)
Foto: activenews.ro
Foto: activenews.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în zona seismică Vrancea, informează Institutul pentru Fizica Pământului, citat de Hotnews. Seismul s-a produs la o adâncime de 70 de kilometri, la ora 05.39.

Directorul ştiintific al Institutului pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat că aceste cutremure de mica intensitate sunt normale, scrie Mediafax.

În zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte 13 cutremure cu magnitudini între 3 si 4,5 grade, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.

În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în Romania în ultimii zece ani. Seismul a fost simtit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013, a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

 

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version