10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEpava avionul AirAsia QZ8510, căutată în mare

Epava avionul AirAsia QZ8510, căutată în mare

Epava avionul AirAsia QZ8510 care s-a prăbuşit în Marea Java duminică, cu 162 de oameni la bord, va fi căutată sub apă, informează BBC News Online. O echipă franceză de investigaţii va încerca să localizeze cutia neagră a aeronavei, cu ajutorul unor dispozitive cu detecţie senzorială.

Şeful poliţiei din Indonezia, Bambang Soelistyo, a declarat că epava avionului şi cadavrele victimelor se află pe o suprafaţă de 5 km pătraţi în Marea Java.

Nave, elicoptere şi avioane sunt folosite în încercarea de a găsi victimele tragediei. Majoritatea oamenilor de la bordul avionului sunt încă dispăruţi.

Condiţiile meteo sunt însă ”cel mai mare obstacol” pentru operaţiunile de căutare. Valurile înalte de aproximativ 4 metri îngreunează sarcina scufundătorilor.

Avionul  Airabus A320-e200, avea la bord 137 de pasageri, 17 copii, un bebeluş, doi piloţi şi 5 membri ai echipajului,  zbura din Indonezia spre Singapore.. Autorităţile indoneziene cred că au localizat cea mai mare parte a avionului în Marea Java, în largul Insulei Borneo.

Echipele de căutare au recuperat deja zece cadavre, unele având hainele pe ele, ceea ce sugerează că avionul era întreg până la impactul cu apa, alimentând ipoteza intrării în picaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS