22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 1.000 de tone de material antiderapant au fost folosite pentru deszăpezirea Craiovei

Aproape 1.000 de tone de material antiderapant au fost folosite pentru deszăpezirea Craiovei

Echipele angrenate în activităţile de deszăpezire în Craiova au intervenit începând de ieri după-amiază pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele și străzile secundare din municipiu, dar și pentru a împiedica înghețarea zăpezii depuse pe carosabil, prin împrăștierea de material antiderapant. Până azi-dimineaţă, la ora 7, au fost împrăștiate pe căile rutiere 892 tone de sare, 76 tone de nisip și 4,5 tone clorură de calciu. Numărul mijloacelor auto folosite pentru deszăpezirea Craiovei în acest interval a fost inițial de 39, dar a ajuns la 58, pe fondul căderii masive de zăpadă dar și a vântului care a îngreunat acțiunea utilajelor.

În prima etapă a intervenției au fost curățate arterele orașului și, ulterior, străzile secundare din cartiere. În prezent, 103 muncitori de la SC Salubritate Craiova SRL, Compania de Apă Oltenia, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ, Regia de Transport și SC Termo Craiova SRL lucrează pentru curățarea trotuarelor din dreptul stațiilor mijloacelor de transport în comun, a căilor de acces către instituțiile publice din municipiu, precum și a refugiilor de pietoni ale stațiilor de tramvai. Totodată, se intervine pentru degajarea străzilor din cartiere dar și a celor principale, având în vedere că în Craiova continuă să ningă viscolit.

Autoritățile locale fac apel la cetățenii municipiului să parcheze autovehiculele doar în locuri special amenajate în acest sens, să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun și să depoziteze zăpada doar pe spațiile verzi, nu pe partea carosabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS