11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea pârtiilor din România, înainte de Sărbătorile de iarnă

Starea pârtiilor din România, înainte de Sărbătorile de iarnă

Data din calendar anunță că s-a deschis oficial sezonul de iarnă la munte. Vacanța de Craciun a început, iar primii turiști au ajuns deja în locurile unde îsi vor petrece următoarele zile.

Deşi ninsorile au fost puţine, pe multe pârtii se schiază în condiţii bune. Asta datorită tunurilor de zăpadă, care au lucrat non-stop.

Pe Valea Prahovei se schiază numai pe pârtiile de mare altitudine. În Sinaia sunt condiţii bune pe Valea Dorului, Valea Soarelui, Laptici şi Drumul de Vara. În Buşteni, pe Kalinderu, în Azuga, pe pârtiile Cazacu şi Sorica, iar în Predeal, pe Clăbucet şi Cocoşul. Stratul de zăpadă măsoară între 15 şi 20 de cm. În Poiana Braşov cei care vor să schieze trebuie să meargă în partea superioară a masivului Postăvarul, unde administratorii au reuşit să producă destulă zăpadă artificila. În Maramureş se schiază doar la Cavnic, pe trei dintre părţii. La Suior, Borşa şi Mogoşa administratorii pârtiilor vor deschide sezonul abia după sărbători.

„Condiţiile de schi sunt foarte bune, stratul de zăpadă măsoară între 30-70 cm pe pârtiile unde am avut zăpadă artificială, ne aştepta la un număr mare din 25 încolo, să ajungă la 1.000 de turişti pe zi”, a spus Oana Poenar, administratorul pârtiilor, potrivit protv.ro.

În Sibiu, la Păltiniş, se schiază pe două din cele patru părţii existente. În ambele situaţii funcţionează şi nocturnă. În schimb, în Parâng doar trei din cele şapte părţii sunt funcţionale. În Hunedoara, la Straja, stratul de zăpadă măsoară şi 40 de cm şi se schiază pe şapte părţii din totalul de opt. Amatorii de schi sunt așteptați în Gorj, la Rânca și pe Transalpina, unde sunt deschise patru pârtii. Starea pârtiilor din România e updatată zilnic și pe aplicațiile smartphone. Salvamont, Info Ski, On the Snow sau Ski Tracks furnizează informații despre grosimea stratului de zăpadă, gradul de dificultate și lungimea pârtiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS