3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, eliberat din funcţie

Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, eliberat din funcţie

Dorel Grădinaru a fost eliberat din funcţia de inspector general al Inspectoratului General de Aviaţie din MAI (Foto: aviatie.mai.gov.ro)
Dorel Grădinaru a fost eliberat din funcţia de inspector general al Inspectoratului General de Aviaţie din MAI (Foto: aviatie.mai.gov.ro)

Şeful Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Dorel Grădinaru, a fost înlocuit astăzi din funcţie, au declarat pentru Mediafax surse din minister. Măsura a fost dispusă la o săptămână de la accidentul aviatic produs în staţiunea Mamaia din judeţul Constanţa, când patru persoane şi-au pierdut viaţa după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol. Dorel Grădinaru conducea Inspectoratul General de Aviaţie din mai 2008. În perioada 2005-2008, el a fost detaşat de la MAI la DIICOT, unde a lucrat ca specialist în combaterea terorismului.

Potrivit unui comunicat remis de MAI, general locotenent Dorel Grădinaru a primit alte sarcini, în cadrul Direcției Generale de Management Operațional din MAI, iar atribuțiile funcției de inspector general al IGAv vor fi preluate de către general de flotilă aeriană Cristinel Reliu Ion, din cadrul MApN, începând cu data de 23 decembrie 2014. Noul inspector general al IGAv al MAI îl va avea ca adjunct pe comandorul Laurenţiu Machedon.

Generalul de flotilă aeriană Cristinel Reliu Ion a fost, în perioada 2011-2014 comandant al Bazei 90 Transport Aerian – MApN, ultima funcție ocupată în cadrul MApN fiind de șef Instrucție și doctrină în cadrul Forțelor Aeriene Române. Generalul de flotilă aeriană Ion este un pilot experimentat, având la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999.

Comandorul Laurențiu Machedon a ocupat funcția de comandant al Grupului Logistic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian – MApN, este inginer de bord din anul 2007, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare, promoția 1990.

Aceasta este a treia schimbare din funcţie dispusă după accidentul produs la Lacul Siutghiol. Ca urmare a problemelor la intervenţia care a avut loc după prăbuşirea elicopterului, au mai fost eliberaţi din funcţie prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, şi şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, Viorel Jianu.

Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a anunţat că nici un elicopter SMURD nu se va ridica de la sol până la finalizarea anchetei, iar intervenţiile aeriene în situaţii de urgenţă vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, două aeronave şi un avion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS