Acasă Actualitate Parlamentul a validat noul Guvern

Parlamentul a validat noul Guvern

(Foto: stiripesurse.ro)
(Foto: stiripesurse.ro)

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a validat în această seară noua formulă guvernamentală propusă de premierul Victor Ponta, informează Mediafax.ro. Potrivit rezultatului oficial anunțat în fața Camerelor Reunite, noul Cabinet condus de Victor Ponta a primit votul favorabil din partea a 377 de parlamentari, 134 au votat „împotrivă”, iar alte 12 voturi au fost anulate. Votul a fost secret cu bile, iar pentru învestire a fost necesar votul majorității parlamentarilor.

După votul Parlamentului, premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi a convenit cu acesta ca ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet să fie organizată marţi seara, la ora 20:30. Ponta a precizat că, până atunci, în cursul zilei de marţi, noii miniştri vor efectua predarea-primirea dosarelor cu foştii miniştri.

Noul Guvern condus de Victor Ponta are următoarea componenţă:

Liviu Dragnea – Dezvoltare regională)
Gabriel Oprea – Interne
Daniel Constantin – Agricultură
Rovana Plumb – Muncă
Nicolae Bănicioiu – Sănătate
Mihai Tudose – Economie)
Darius Vâlcov – Finanţe)
Robert Cazanciuc – Justiţie)
Eugen Teodorovici – Fonduri Europene
Ioan Rus – Transporturi)
Ionuţ Vulpescu – Cultură
Bogdan Aurescu – Externe)
Mircea Duşa – Apărare)
Gabriela Szabo – Sport şi Tineret)
Sorin Grindeanu – Comunicaţii)
Angel Tîlvăr – Diaspora
Eugen Nicolicea – Relaţia cu Parlamentul
Sorin Cîmpeanu – Educaţie
Andrei Gerea – Energie şi IMM
Graţiela Gavrilescu – Mediu)
Liviu Pop – Dialog Social.

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune, Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează de îndată Preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului.

 

 

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version