22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExtinderea Centrului Medical Camen, cadou de Sărbători pentru pacienţi

Extinderea Centrului Medical Camen, cadou de Sărbători pentru pacienţi

În urmă cu câteva luni, lect. univ. dr. Adrian Camen, medic specialist chirurgie oro-maxilo-facială şi medic primar chirurgie dento-alveolară-implantologie orală, mărturisea pentru GdS că unul dintre ingredientele care asigură succesul şi performanţa este dorinţa de a evolua. Această motivaţie pentru o constantă autodepăşire transpare cu uşurinţă, în această lună, prin inaugurarea extinderii Centrului Medical Camen. Noul spaţiu este un cadou simbolic de Sărbători pentru pacienţi, care vor beneficia, începând de acum, de noi servicii de calitate. „Ne bucurăm că am reuşit să încheiem lucrările de extindere în pragul unui an nou. 2015 va fi un nou început în mai multe sensuri pentru noi“, a declarat lect. univ. dr. Adrian Camen.
În noul spaţiu va funcţiona o farmacie cu circuit deschis şi se vor desfăşura activităţi de spitalizare cu internare de zi, dar şi alte activităţi de investigaţii medicale, precum osteodensitometria DEXA, pentru depistarea osteoporozei. Iar cum echipa Centrului Medical Camen s-a concentrat mereu pe utilizarea tehnologiilor performante, şi în acest caz investigaţiile vor fi efectuate cu un aparat de ultimă generaţie. „Testul de osteodensitometrie se realizează cu un aparat nou, foarte performant, care emite o doză extrem de redusă de radiaţii“, a mai precizat dr. Adrian Camen. Osteodensitometrul furnizează inclusiv informaţii despre riscul de fractură pentru un interval de zece ani. Algoritmul său unic SmartScan realizează o determinare în timp real a osului pacientului, astfel că imaginea obţinută este îmbunătăţită, reprodusă cu o precizie mai mare, iar timpul de iradiere scade. „În general, la testele de osteodensitometrie, diferenţele de greutate de la un pacient la altul, de la femeie la bărbat sau de la copil la adult sunt o constrângere pentru realizarea eficientă a unei examinări. Osteodensitometrul de la centrul nostru este singurul aparat care integrează în algoritmul de scanare înălţimea şi greutatea pacientului“, a mai spus dr. Adrian Camen. Scanarea „Total body“ permite evaluarea raportului masei musculare, al ţesutului gras şi al densităţii osoase pentru întreg corpul sau pentru o anumită porţiune. O dată determinate, aceste valori pot fi utilizate în construirea regimului nutriţional, iar în cazul sportivilor de performanţă permite evaluarea eficienţei antrenamentelor utilizate.
Activităţile desfăşurate în noul spaţiu vin, astfel, în completarea consultaţiilor de specialitate deja existente, departamentului de ecografie 3D, bazei de fiziokinetoterapie, laboratorului de analize medicale. Departamentul de chirurgie orală şi maxilo-facială, cu centru de radiologie digitală specifică şi implantologie orală, beneficiază, de asemenea, de spaţiu şi dotare extinse, pentru a le asigura pacienţilor cele mai bune condiţii şi servicii medicale.

Centrul Medical Camen se află pe strada Nicolae Titulescu, nr. 52, telefon/fax: 0251.563.328, web: www.camen.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS