Acasă Actualitate „Curcubeie“, de Matila Ghyka - Editura Polirom

„Curcubeie“, de Matila Ghyka – Editura Polirom

-

curcubeie-matila-ghyka-215489

Autobiografia unei personalități remarcabile a culturii românești, adevărat cosmopolit considerat de Mircea Eliade un „uomo universale“ al Renaşterii, rătăcit în secolul XX, „Curcubeie“ reuneşte într-un unic volum cele două părţi publicate separat în limba franceză, „Popasuri ale tinereţii mele“ şi „Fericit ca Ulise“… Cu un acut spirit de observaţie şi un umor delicat, Matila Ghyka înşiră povestea unei vieţi pline de peripeţii, surprinzând cu luciditate fenomenele sociale, politice şi morale ale epocii. Cititorul va descoperi Moldova sfârşitului de secol XIX, în care autorul şi-a petrecut copilăria, şi numeroasele locuri în care l-au purtat carierele de ofiţer de marină şi, ulterior, de diplomat. Căci Matila Ghyka a călătorit din Martinica şi Senegal în Persia, de la Londra în Statele Unite ale Americii, Japonia şi China, atent peste tot la tradiţii, peisaje aparte ori chiar bucătăria locală. Şi, mai ales, a avut relaţii de prietenie cu oameni excepţionali precum Paul Valery, Leon-Paul Fargue, Antoine de Saint-Exupery, Paul Morand, Lucien Fabre sau Salvador Dali.

Mirela MARINESCU
Mirela MARINESCU
Lucrează în presa scrisă din 2002, dar în facultate a cochetat şi cu televiziunea și radioul. Consideră că munca în televiziune este un proces de perfecţionare atât profesională, cât şi a personalităţii.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.