Acasă Actualitate SUA: Român condamnat la 63 de luni de închisoare pentru înșelăciune pe...

SUA: Român condamnat la 63 de luni de închisoare pentru înșelăciune pe internet

(Foto: trm.md)
(Foto: trm.md)

Un român în vârstă de 39 de ani a fost condamnat la 63 de luni de închisoare, în Statele Unite ale Americii, pentru comiterea infracţiunii de uz de fals și implicare într-o rețea ce a înșelat zeci de persoane care au vrut să își cumpere autoturisme de pe eBay și de pe alte site-uri similare, informează Digi 24. Originar din București, Răzvan Căprărescu a pledat vinovat încă din vara acestui an, iar o instanță americană l-a condamnat la închisoare și la restituirea a 658.441 de dolari.

Anchetatorii au stabilit că Răzvan Căprărescu și complicii săi au scos la vânzare pe eBay și pe alte site-uri de profil mai multe autoturisme. Când au apărut și potențialii cumpărători, complicii românului le-au trimis acestora, pe mail, instrucțiuni pentru a face plata online, îndemnându-i să direcționeze banii către anumite conturi bancare. Conturile erau deschise de Căprărescu și de un complice de-ai săi care, în acest sens, s-au folosit de identități false, inclusiv de pașapoarte falsificate. În cazul românului, a fost vorba de un pașaport belgian.

Optsprezece victime ale rețelei au trimis în contul deschis de român 367.036 de dolari între octombrie 2011 și iunie 2012, iar alte 17 persoane i-au plătit complicelui său suma totală de 321.389 de dolari.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version