6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece superproducții, pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Premiul Oscar la categoria efecte speciale

Zece superproducții, pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Premiul Oscar la categoria efecte speciale

(Foto: facebook.com)
(Foto: facebook.com)

Zece superproducții se află în cursa pentru adjudecarea Premiului Oscarul pentru efecte speciale, potrivit unei liste scurte de propuneri anunțată vineri de Academy of Motion Picture Arts and Science, scrie Agerpres.ro citând AFP. „Godzilla” și „Dawn of the Planet of the Apes”, alături de „Guardians of the Galaxy”, „Captain America: Winter Soldier”, „Maleficent”, „Transformers: Age of Extinction”, „Night at the Museum: Secret of the Tomb”, „X-Men: Days of Future Past”, „Interstellar” și recent lansatul „Hobbit: The Battle of the Five Armies” compun lista scurtă a producţiilor nominalizate la categoria „Efecte speciale”.

„Guardians of the Galaxy” conduce clasamentul actual al încasărilor totale pe anul 2014, cu 331 milioane de dolari, „Captain America: Winter Soldier” este pe locul secund, cu 259 de milioane de dolari, „Transformers: Age of Extinction” este pe locul patru, cu 245 milioane de dolari, „Maleficent”, al regizorului Robert Stromberg, este pe locul 6, cu 241 de milioane de dolari, „X-Men: Days of Future Past” ocupă locul șapte, cu 233 de milioane de dolari, urmat de „Dawn of the Planet of the Apes”, cu 208 milioane de dolari. „Godzilla” închide clasamentul, aflându-se pe locul zece, cu 200 de milioane de dolari.

La ediția de anul trecut a Oscarurilor, pelicula „Gravity”, regizată de Alfonso Cuaron, a câștigat în total șapte premii Oscar, printre care și cel pentru efecte speciale.

Cea de-a 87-a ediție a Galei de decernare a Premiilor Oscar va avea loc la 22 februarie 2015 la Dolby Theatre (cunoscut în trecut drept „Kodak Theatre”) din Hollywood & Highland Center din Los Angeles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS