10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, reţinuţi pentru fapte de corupţie

Preşedintele şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, reţinuţi pentru fapte de corupţie

Mircea Ioan Moloţ, președintele Consiliului Județean Hunedoara (Foto: voceatransilvaniei.ro)
Mircea Ioan Moloţ, președintele Consiliului Județean Hunedoara (Foto: voceatransilvaniei.ro)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, şi vicepreşedintele instituţiei, Tiberiu Balint, au fost reţinuţi în această seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpuţie (DNA) – Serviciul Teritorial Alba, informează Mediafax.ro. Cei doi au fost anterior audiaţi în dosarul în care Moloţ este suspectat de fapte de corupţie şi în care au fost făcute percheziţii şi au fost ridicate documente. Moloţ şi Balint urmează să fie duşi în arestul Poliţiei Judeţene Alba, în prezent fiind făcute documentele în acest sens.

Mircea Moloţ a fost audiat astăzi la DNA Alba, unde a fost citat să se prezinte în dosarul de corupţie în care, la data de 7 noiembrie, au fost făcute percheziţii la sediul CJ Hunedoara, la locuinţa lui Moloţ din Deva, precum şi la sediile a şapte firme, tot din Deva. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Mircea Moloţ ar fi fost chemat la DNA pentru că ar fi în atenţia anchetatorilor pentru noi fapte, iniţial el fiind suspectat de trafic de influenţă, într-un dosar în care în 3 februarie 2014 a fost începută urmărirea penală in rem. După ce preşedintele CJ Hunedoara a ajuns la DNA Alba, la sediul instituţiei au ajuns alte trei persoane, audiate în acelaşi caz. Este vorba despre vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Ioan Balint, ginerele lui Mircea Moloţ, Venter Roberto Patrik, şi omul de afaceri Pup Emanoil Milică.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres.ro că Mircea Moloț este urmărit penal pentru trafic de influență în formă continuată, luare de mită, infracțiunea de fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; spălare de bani în forma instigării, deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat.

Potrivit unor documente obţinute de Mediafax, anchetatorii au găsit la percheziţiile făcute în biroul lui Moloţ de la CJ Hunedoara un document clasificat ca secret de stat, nivel „secret”. Astfel, procurorii au extins urmărirea penală şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.

Dosarul îl vizează și pe vicepreședintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, care are calitatea de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani în forma instigării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS