23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Peste 5.600 de candidaţi, înscrisi la examenul de rezidenţiat

Peste 5.600 de candidaţi, înscrisi la examenul de rezidenţiat

-

Peste 5.600 de candidaţi s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 3.909 de locuri şi posturi disponibile la concursul de rezidenţiat care se va desfăşura mâine, simultan, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Din totalul locurilor şi posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt la medicină, 317 la medicină dentară, iar 149 la farmacie, informează Ministerului Sănătăţii (MS).

Pentru a ocupa unul dintre aceste locuri s-au încris 5.661 de candidaţi, dintre care 4.172 la medicină, 1.118 la medicină dentară şi 371 la farmacie. Cea mai mare concurenţă se înregistrează, astfel, la medicină dentară: 3,52 candidaţi pe loc.
Candidaţii care vor ocupa un loc în urma concursului nu vor avea post asigurat la sfârşitul rezidenţiatului.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.