5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI: 79 de incidente sesizate, de la deschiderea urnelor

MAI: 79 de incidente sesizate, de la deschiderea urnelor

De la deschiderea urnelor  şi până la ora 14.00 au fost făcute 79 de sesizări privind diferite incidente în secțiile de votare, iar 25 dintre acestea nu s-au confirmat, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

70% dintre sesizări au fost făcute în mediul rural, iar 72% dintre acestea au fost  raportate prin numărul unic de urgență 112. În prezent, se fac verificări în 20 de cazuri privind coruperea alegătorilor.

În Vrancea se fac cercetări după ce mai multe persoane pentru care au fost depuse cereri pentru urna mobilă au venit să voteze la secție. De asmenea, în Gorj se investighează cazuri în care cererile de a vota cu urna specială nu au fost făcute la timp.
La Tulcea un membru al unei secții de votare i-a înmânat unui bărbat două buletine de vot pe care acesta le-a ștampilat și le-a introdus în urnă. Iar, în Capitală, o perosană a fost amendată cu 1.500 lei după ce a scandat numele unui candidat la ieșirea de la vot. Tot în București, un bărbat a încercat să voteze la altă secție decât cea la care este arondat. El a refuzat sa părăsească secția în care nu avea dreptul să voteze și a fost nevoie de inteventia polițiștilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS