9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfracțiunile sesizate sunt de corupere a alegătorilor, vot multiplu și violare a confidenţialităţii votului

Infracțiunile sesizate sunt de corupere a alegătorilor, vot multiplu și violare a confidenţialităţii votului

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, subcomisar de poliţie Monica Dajbog, a susţinut, astăzi la ora 19.00, o declaraţie de presă privind desfăşurarea procesului electoral.

„Până la acest moment, au fost înregistrate 375 de sesizări referitoare la săvârșirea unor posibile infracțiuni sau contravenții care au legătură cu procesul electoral. Cele mai multe evenimente, respectiv 224, au fost sesizate în mediul Rural. Angajații Ministerului Afacerilor Interne au efectuat verificări cu privire la fiecare sesizare în parte, stabilind, până la această oră, că 166 dintre acestea, reprezentând 44,27 %, nu se confirmă.

Dintre situațiile confirmate, 47 sunt fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 22.400 de lei şi 14 avertismente scrise.

În ceea ce privește posibilele infracțiuni, au fost sesizate 81 de situații, toate fiind în curs de cercetare. În aceste cazuri, la momentul finalizării cercetărilor se vor dispune măsurile legale prin unitățile de Parchet competente. Majoritatea infracțiunilor sesizate sunt de corupere a alegătorilor, vot multiplu și violare a confidenţialităţii votului. Pentru săvârșirea acestor posibile infracțiuni sunt cercetate 44 de persoane, dintre care una în stare de reținere. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care este cercetat pentru că a agresat fizic și verbal un bătrân în apropierea unei secții de votare. Poliția Română a organizat 513 filtre la nivel național, fiind verificate 3.781 de autovehicule, dintre care 251 autocare, 763 autobuze, 1.617 microbuze și 1.150 de autovehicule cu capacitate 8+1”, a spus Monica Dajbog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS