12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExit-poll IRES: Klaus Iohannis - 50,9%

Exit-poll IRES: Klaus Iohannis – 50,9%

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

IRES a anunţat că la ora 19.00, Klaus Iohannis  avea 50,9% din voturile alegătorilor, iar Victor Ponta a obţinut 49,1%.

La ora 21.00, candidatul ACL la prezidențiale Klaus Iohannis a cerut Guvernului, duminică, la închiderea urnelor de votare, să prelungească programul de votare în diaspora.

„Este o zi specială astăzi. După 25 de ani de la Revoluția română, oamenii au ieșit din casă pentru a lupta pentru dreptul la vot. Miza de azi a fost dreptul la vot. Este incredibil. Solicit Guvernului acum, în ceasul al 12-lea, să prelungească votarea în diaspora. Solicit un minim respect față de românii care vor să își dea votul în diaspora. Guvernul va trebui să își asume această organizare.  Dragi români, astăzi ați fost niște eroi. Ați ieșit într-un număr excepțional. Respect pentru toți cei din diaspora.  Voi avea emoții până când Curtea Constituțională va valida rezultatele votului. Rezultatul din această seară este foarte bun”, a declarat candidatul ACL.
„Este nevoie de votul prin corespondență și de votul electronic”, a încheiat Klaus Iohannis.

Vicepreședintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, tot la ora 21.00,  după rezultatele primelor exit-polluri, că scorul este foarte strâns între cei doi candidați la Președinție, precizând însă că din evaluările partidului său, Victor Ponta este câștigător „la o diferență mică”.
„Scorul este strâns. Din evaluările noastre, Victor Ponta este câștigător la o diferență mică. Solicităm tuturor colegilor din secțiile de vot să fie atenți până la numărarea ultimului buletin de vot și încheierea procesului verbal”, a afirmat Dragnea, într-o scurtă declarație de presă.

„Le cer să aibă răbdare, să numărăm voturile”, a conchis acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS