15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudenţii, surprinşi de decizia Guvernului de a le acorda zile libere pentru vot

Studenţii, surprinşi de decizia Guvernului de a le acorda zile libere pentru vot

Pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, studenţii din campusurile universitare au stat la coadă pentru a vota (Foto: studentie.ro)
Pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, studenţii din campusurile universitare au stat la coadă pentru a vota (Foto: studentie.ro)

Reprezentanţii Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) se declară surprinşi de decizia Guvernului de a acorda studenţilor zile libere pentru a merge la vot, în condițiile în care alianţa nu a fost consultată, iar la alegerile europarlamentare studenții s-au rugat de Ministerul Educaţiei să primească o zi liberă, pentru că nu puteau vota decât în localitatea de domiciliu”, informează Mediafax.ro. „Este o decizie care ne ia prin surprindere. Ne-am întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale săptămâna trecută şi nu ne-a înştiinţat nimeni cu privire la acest lucru. (…) În trecut, am cerut liber la alegerile parlamentare, pentru că nu puteam vota decât în localitatea de domiciliu, şi cu greu am reuşit să obţinem o zi liberă. Acum am primit două fără să cerem. Mă mir că nu am fost informaţi. Din ce am înţeles, se doreşte evitarea problemelor cu listele suplimentare, din 2 noiembrie. Nu ştiu dacă asta era cea mai bună soluţie, cred că ar fi trebuit să lucreze pentru remedierea problemelor de atunci. Am fi vrut să fim consultaţi, să spunem şi noi ce credem. Avem şi colegi nemulţumiţi, pentru că va trebui să recuperăm (cursurile programate în zilele libere – n.r.), în condiţiile în care ei puteau să voteze oricum”, a spus Cristi Popescu, preşedintele ANOSR.

Popescu a adăugat că speră ca studenţii să nu se relaxeze şi să renunţe să meargă la vot. „Sper ca studenţii să nu se relaxeze şi să participe în număr la fel de mare la vot. Sper ca această decizie să nu afecteze participarea la vot a studenţilor, ci să ajute doar la evitarea cozilor prea lungi. Ne temem că vor fi mulţi care vor profita de patru zile libere ca să meargă să se relaxeze la munte sau în altă parte şi vor uita să meargă la vot”, a spus el.

Studenţii vor avea zi liberă vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie, în baza unei hotărâri aprobate astăzi de Guvern, astfel încât cei care doresc să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în localitatea de domiciliu să nu fie opriţi de cursurile universitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS