Acasă Actualitate Gorj: Recidivistul Narcis Moţa, condamnat la şase ani de închisoare

Gorj: Recidivistul Narcis Moţa, condamnat la şase ani de închisoare

Recidivistul Narcis Moţa, bărbatul care a intrat mascat cu o cagulă într-un bar din Târgu Jiu, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare. Tânărul a fost trimis în judecată anul trecut sub acuzaţia de tentativă de omor, diupă ce a înjunghiat un bărbat în abdomen, pe motiv că victima nu i-a dat o sumă de bani pe care i-o ceruse. „Totodată, se mai reţine de procuror că inculpatul Moţa Marius-Narcis, după comiterea infracţiunii, s-a ascuns pentru a se sustrage de la urmărirea penală, iar ulterior punerii sale în libertate de către Curtea de Apel Craiova, la data de 05.09.2013 a încercat să realizeze o înţelegere frauduloasă cu partea vătămată şi a ameninţat-o pe aceasta. Totodată, inculpatul Moţa Marius-Narcis a mai comis ulterior o altă infracţiune de o gravitate deosebită (tâlhărie) pentru a obţine o sumă de bani pe care intenţiona să o remită părţii vătămate S.C. pentru a realiza o înţelegere frauduloasă cu aceasta”, se artată în rechizitoriul întocmit în acest caz. Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Narcis Moța la șase ani și patru luni de închisoare cu executare și la plata unor despăgubiri de 30.000 de lei către bărbatul pe care l-a înjunghiat.

„Solutia pe scurt: (…) condamnă inculpatul Moţa Marius Narcis la 5 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b şi h Cod penal. (…) dispune contopirea pedepselor principale pentru infracţiunile concurente, respectiv pedeapsa de 5 ani pentru infracţiunea prevăzută de art. 32 rap. la art. 188 C.pen., dedusă judecăţii, cu cea de 4 ani, pentru infracţiunea de tâlhărie prev. de art. 233 – 234 alin.1 lit. a, c, d C.pen., în pedeapsa cea mai grea, sporită cu 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse, rezultând pedeapsa de 6 ani şi 4 luni închisoare. (…) urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 286 de zile. În baza art. 404 alin.4 lit. a C. pr. pen. raportat la art. 72 alin.1 C. pen. deduce din pedeapsa rezultantă de 6 ani, 4 luni şi 286 de zile închisoare, perioada executată de la 28.08.2013 la zi. În baza art. 399 alin 1 C pr. pen. menține starea de arest a inculpatului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Tribunalului Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version