10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţionare de călătorie emisă de MAE: Slovenia, sub Cod Roşu de ploi torenţiale

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Slovenia, sub Cod Roşu de ploi torenţiale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Sloveniei cu privire la faptul că Agenția pentru Mediu din această ţară a emis o avertizare Cod Roșu de alarmă pentru ploi abundente și pericol de inundații și alunecări de teren. Avertizarea este valabilă pentru întreg teritoriul Sloveniei, începând din această noapte.

Potrivit meteorologilor, ploile vor afecta Slovenia începând cu partea de vest a țării, dinspre Italia, urmând să acopere treptat întreg teritoriul. Căderile de apă cele mai importante vor atinge 100l/m2, în zonele din nord-vest și vest. Și în celelalte regiuni, inclusiv zonele centrale, de sud și zonele de coastă, se vor înregistra ploi abundente, cu valori cuprinse între 50-100 l/m2. În total, nivelul precipitațiilor din următoarele zile este așteptat să atingă 200-300 l/m2, în special în regiunile de munte și deluroase. Ploile vor continua până sâmbătă, 8 noiembrie 2014, când se estimează că se va atinge maximul debitului râurilor și apelor interioare.

Din aceste motive, MAE le recomandă celor care doresc să tranziteze Slovenia să se informeze din timp asupra situației traficului rutier și a restricțiilor existente și să menţină vigilența în condiții grele de trafic. De asemenea, MAE le recomandă cetăţenilor să circule în principal pe rețeaua de autostrăzi, pentru care nu s-a anunțat încă nici o restricție legată de vreme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS