11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul cabinelor de vot, suplimentat la turul II

Numărul cabinelor de vot, suplimentat la turul II

Numărul cabinelor de vot ar putea fi suplimentat pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, iar declaraţia pe propria răspundere pentru persoanele care votează în alte localităţi decât cele de domiciliu va putea fi descărcată on-line, persoanele în cauză trebuind doar să o semneze în secţie.
Măsurile vor fi dispuse marţi de Biroul Electoral Central (BEC) şi vor viza eventuala creştere a numărului cabinelor de vot şi suplimentarea personalului din secţiile de vot şi consulate, a anunţat premierul Victor Ponta, aflat la Ministerul de Externe.
Ponta a susţinut că procedura de vot „antifraudă“, care presupune completarea tuturor datelor şi un timp mediu de șase-șapte minute, este cea care a îngreunat votul pe finalul zilei în oraşe precum Paris, Londra, Munchen, Berlin, Viena şi în unele secţii din Republica Moldova.
Premierul a mai anunţat că ambasadorii şi consulii României, precum şi preşedinţii secţiilor de votare din Franţa, Germania, Marea Britanie, Austria şi Moldova vor fi convocaţi vineri la Bucureşti, pentru un instructaj legat de noile decizii ale BEC.
El a mai susţinut că „pe 16 noiembrie, nici un cetăţean român care vrea să voteze nu va rămâne în afara secţiei de vot“.
Românii din străinătate au ieşit, duminică, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS