(Foto: agroinfo.ro)
(Foto: agroinfo.ro)
(Foto: agroinfo.ro)

Avicultori români din judeţul Vâlcea, membri ai Federaţiei Naţionale Pro Agro, se vor întâlni astăzi cu oameni de afaceri chinezi interesaţi să investească în domeniul creşterii păsărilor. Obiectivele întâlnirii se referă la o posibilă investiţie româno-chineză dedicată reproducţiei avicole, pentru care să se acceseze ‎şi fondurile europene din noul Program Național pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), precum şi la posibilitatea valorificării cărnii de pasăre pe piaţa chineză.

Mai mulţi membri ai delegaţiei chineze participante la Forumul 16+1 organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cadrul Târgului Indagra şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniul aviculturii, astfel că vor începe discuţiile pentru eventuale parteneriate cu afacerişti români.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.