13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Vremea se încălzește uşor, începând de joi

ANM: Vremea se încălzește uşor, începând de joi

Vremea se va încălzi în perioada următoare la nivelul întregii țări, în special începând de joi, când temperaturile maxime se vor situa între 14 și 16 grade, cu valori medii ușor peste cele normale pentru această perioadă, informează Administrația Națională de Meteorologie, potrivit b1.ro.

Pentru zona Olteniei, vremea se anunță mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile ale intervalului. Valorile maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar cele minime între -1 și 3 grade. Începând de joi, valorile diurne vor crește ușor, iar treptat regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în cea de-a doua săptămână, în medie, de 13 – 14 grade. Tendința de încălzire de la o zi la alta se va concretiza și prin minime nocturne în creștere, ce vor ajunge la o medie regională de 4 – 6 grade. Precipitații neînsemnate cantitativ, mai ales ploi, vor fi în primele zile ale intervalului de prognoză, în timp ce probabilitatea de ploaie va crește după data de 6 noiembrie.

La munte, regimul termic diurn va fi în creștere ușoară și treptată, de la o medie de 4 – 6 grade, în prima săptămână, la 7 – 9 grade în cea de-a doua, când temperaturile vor deveni ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Mai semnificativă va fi creșterea temperaturilor minime, de la valori negative în prima săptămână, cu o medie de la -3 la
-1 grad, la valori ce vor oscila între 1 și 3 grade, în cea de-a doua. Probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 5 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS