13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSud-Muntenia, singura regiune din UE unde majoritatea locuitorilor nu a folosit niciodată computerul

Sud-Muntenia, singura regiune din UE unde majoritatea locuitorilor nu a folosit niciodată computerul

Potrivit unui studiu Eurostat, 51% dintre locuitorii din regiunea Sud-Muntenia din România nu au folosit niciodată un computer (Foto: seniorscomputer.net)
Potrivit unui studiu Eurostat, 51% dintre locuitorii din regiunea Sud-Muntenia din România nu au folosit niciodată un computer (Foto: seniorscomputer.net)

Sud-Muntenia este singura regiune din România unde mai mult de jumătate dintre locuitori nu au folosit niciodată un computer, scrie economica.net citând un studiu Eurostat. Potrivit acestuia, dintre cele 187 de regiuni ale statelor membre ale Uniunii Europene (UE) pentru care existau informaţii în 2013, în regiunea Sud-Muntenia din România existau cei mai mulţi europeni care, raportat la numărul populaţiei din zonă, nu au folosit niciodată un computer. Mai exact, 51% dintre locuitorii din sudul României nu au lucrat niciodată pe computer, faţă de 19% câţi sunt în aceeaşi situaţie la nivel european.

În 25 de regiuni ale UE ponderea locuitorilor care nu au utilizat niciodată computerul este cuprinsă între 35% şi 50%, iar printre acestea se numără 9 regiuni din Italia, alte şase din România, cinci din Bulgaria, trei din Grecia şi şi câte o regiune din Spania şi Polonia.

La polul opus sunt 26 de zone, printre care mai multe din Danemarca, Suedia şi Luxembourg, unde calculatorul este folosit de peste 95% dintre locuitori.

Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte conectarea la internet. Potrivit Eurostat, mai puţin de jumătate dintre gospodăriile din nord-estul României au acces la internet, aceeaşi situaţie fiind înregistrată şi în trei regiuni din Bulgaria şi două regiuni din Grecia.

Regiunea Sud-Muntenia cuprinde şapte judeţe (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman), adică 16 municipii, 32 de oraşe şi 519 de comune cu 2.019 de sate, şi reprezintă 14% din suprafaţa României. Populaţia regiunii este de 3,25 milioane de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS