10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSurpriza americană pentru elevii din Deveselu

Surpriza americană pentru elevii din Deveselu

http://www.youtube.com/watch?v=jwbx7nqX7E4

Când s-au întors din vacanță, elevii nu și-au recunoscut sălile de clasă. Locuitorii comunei cu bază NATO vor avea condiții de trai mai bune.

Baza NATO din comuna Deveselu (Olt), unde SUA instalează facilități ale scutului antirachetă, a produs deja schimbări vizibile în viața locuitorilor.
Pe 15 septembrie, elevii Școlii Gimnaziale Deveselu au început cursurile într-un se­diu modernizat prin contribuția financiară a ambasadei SUA în România. Cei 150 de elevi vor învăța anul acesta în două schimburi, până când proiectul derulat de americani va fi finalizat. „Proiectul de modernizare a școlii se derulează în perioada iulie 2014 – iulie 2015. În acest an, a fost modernizat parterul școlii construite în 1984. S-au făcut lucrări de finisare a zidăriei, a fost schimbat sistemul de iluminare, încălzire, tocăria și s-a montat parchet de foarte bună calitate. Aspectul sălilor de clasă s-a schimbat cu totul. Cele patru clase de la parter sunt folosite în două schimburi: ciclul primar dimineața și ciclul gimnazial după-amiaza. Din anul școlar 2015-2016, când va fi modernizat și etajul, vom reveni la un singur schimb“, a precizat Magdalena Fota, profesoara responsabilă cu imaginea școlii.

11 kilometri de asfalt

În curtea școlii gimnaziale se construiește tot pe banii americanilor un local nou pentru grădinița din localitate.
„Grădinița în care învață cei 100 de preșcolari acum funcționează în localul școlii vechi, iar aici se construiește una nouă, cu toate utilitățile. Copiii, părinții, cadrele didactice, toată lumea este foarte încântată. Acum rămâne ca noi să păstrăm și să apreciem investițiile făcute, să nu distrugem“, a spus Magdalena Fota. În luna august, localitatea a fost vizitată de vicepremierul Liviu Dragnea și de ministrul apărării, Mircea Dușa, care au promis bani pentru investiții în infrastructură. Primarul din Deveselu, Ion Aliman, spune că banii promiși au sosit și autoritățile s-au apucat de lucru. „Am primit 1,5 milioane de lei pentru sistemul de alimentare cu apă (16,4 km), circa 3,5 milioane de lei pentru canalizare și stația de epurare și patru milioane de lei (din necesarul de opt milioane de lei) pentru drumuri. Vom moderniza pentru început 11 kilometri de drumuri în satul Comanca. 85% din infrastructură este realizată, urmează să turnăm asfaltul. În circa două săptămâni urmează să demarăm lucrările și în Deveselu“, a precizat primarul Ion Aliman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS