16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrările din Defileul Jiului au ieşit din grafic

Lucrările din Defileul Jiului au ieşit din grafic

Spaniolii care se ocupă de modernizarea Drumului Naţional 66 care traversează Defileul Jiului şi leagă judeţele Gorj şi Hunedoara nu au respectat graficele de execuţie. Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, lucrările sunt întârziate. În ciuda faptului că până la această dată ar fi trebuit să existe deja turnat un prim strat de asfalt, acest lucru nu este posibil. Constructorii motivează întârzierea lucrărilor prin faptul că au fost nevoiţi să efectueze o serie de consolidări de versanţi şi de montare de elemente de protecţie, respectiv plase de oţel. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a declarat că este nemulţumit de stadiul lucrărilor şi le-a transmis constructorilor să toarne primul strat de asfalt până pe 15 noiembrie, pe tronsonul Bumbeşti-Jiu – Petroşani. Văcaru inspectează periodic şantierul de modernizare a drumului ce traversează Defileul Jiului şi nu este satisfăcut de ritmul în care se derulează lucrările.

Nu vor să intre în iarnă fără asfalt

Potrivit prefectului de Gorj, constructorii trebuie să grăbească ritmul de execuţie a lucrărilor, pentru a nu se intra în iarnă cu un drum nepregătit, care să fie un pericol pentru participanţii la traficul rutier.
„Pe primul tronson Rovinari – Bumbeşti-Jiu, lucrările sunt în grafic. Este deja asfalt turnat şi se circulă bine. Sperăm să ne ţinem de promisiune şi drumul să fie gata pe 15 noiembrie şi pe primul tronson să se circule provizoriu pe asfalt nou. Rămâne tronsonul din Defileul Jiului, care arată aşa cum arată. Constructorii au beneficiat toată vara de întreruperea traficului. Sunt nemulţumit de cum se lucrează. Am avut mai multe întâlniri cu constructorul şi cu cei de la Drumurile Naţionale. Constructorii ne-au garantat că pe 15 noiembrie se va circula pe un strat nou de asfalt în zona de nord, adică în Defileul Jiului“, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj. Rămâne de văzut dacă şi vremea îi va ajuta pe spanioli să toarne primul strat de asfalt până pe 15 noiembrie, când şi-au asumat că vor realiza acest lucru.

Parcări în Bumbeşti-Jiu

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că pe primul tronson Rovinari-Bumbeşti Jiu se va turna până în iarnă şi stratul de uzură, pentru a evita cheltuieli suplimentare în primăvară.
„Am tot discutat despre situaţia de la Bumbeşti-Jiu. Am stat de vorbă cu primăria pentru a realiza în zonă şi câteva parcări şi a rămas că vor fi executate la nivel local. Se tot lucrează la aceste drumuri şi nu se mai termină. Trebuie să insistăm să finalizăm aceste două tronsoane. Pe primul, lucrările sunt mai avansate şi eu cred că se va ajunge şi la turnarea stratului trei şi vom avea un strat de uzură pentru că nu-l putem lăsa aşa peste iarnă. Exclus să intrăm cu el aşa în iarnă. Le-am atras atenţia spaniolilor care fac modernizarea în Defileu că răspund de ieşirea din graficul de lucrări. Să nu fie penalizaţi. Este o firmă care nu prea lucrează, cum şi-au împărţit ei între ei lucrările. Noi raportăm graficele la CNADNR în fiecare dimineaţă, pentru că cei din conducerea Companiei vor finalizarea în grafic a celor două tronsoane. Se lucrează de prea mult timp şi prea mulţi sunt nemulţumiţi că nu mai este dat în folosinţă DN 66“, a precizat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS