12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: 11 persoane au fost evacuate din Orșova și Eșelnița

Mehedinţi: 11 persoane au fost evacuate din Orșova și Eșelnița

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat astăzi că 11 persoane au fost evacuate preventiv din localitățile mehedinţene Orșova și Eșelnița din cauza inundațiilor și că se continuă căutarea celor două persoane dispărute ieri, transmite Agerpres. Potrivit ministrului, în judeţul Mehedinţi şapte locuințe au fost distruse, iar două sunt în pericol de prăbușire. „Patru locuințe din Eșelnița și două din Orșova au fost avariate şi cinci obiective socio-economice din Orșova au fost inundate, între care Direcția de Finanțe, cantina socială, Judecătoria și Oficiul de cadastru”, a anunțat Oprea, care se află în Mehedinţi împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea pentru a evalua pagubele provocate de inundații.

Gabriel Oprea a precizat totodată că nu există persoane izolate și că autoritățile dispun de mijloacele necesare pentru combaterea efectelor inundațiilor. „Avem în momentul de față în zonele afectate peste 600 de oameni din Ministerul Afacerilor Interne, mă refer la pompieri, polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi. Avem 200 de mijloace tehnice, în rezervă încă 700 de oameni (..). Am adus în momentul de față în baza cererii autorităților locale 18 tone de motorină, trei tone de conserve de carne, materiale de cazarmament. Pe măsură ce organele administrației locale, mă refer la primari, prefecți, stabilesc cu ce trebuie să îi ajutăm pe acești oameni, vom lua măsuri de la București”, a anunțat ministrul Afacerilor Interne.

Oprea a mai spus că 150 de hectare de terenuri agricole și 40 de hectare de pășune au fost inundate. De asemenea, 19 localități din patru județe – Caraș Severin, Mehedinți, Timiș şi Dolj – au fost afectate de ploile și viiturile din ultimele 24 de ore.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS