10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă un fost angajat al CEO, reţinut în dosarul pontajelor fictive

Încă un fost angajat al CEO, reţinut în dosarul pontajelor fictive

Constantin Berescu, un fost angajat de la Complexului Energetic Oltenia (CEO), pontat ani la rând, deși nu se prezenta la serviciu la Cariera Roşiuţa, a fost reținut ieri de anchetatori. Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune, încasând pe nedrept peste 100.000 de lei, drepturi salariale, fiind pontat fictiv.
„Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, și introdus în arestul IPJ Gorj, un bărbat, de 44 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșeleciune, întrucât între 2012 și 2014, având calitatea de conducător formație de lucru la UMC Roșiuța, a fost pontat fictiv, încasând necuvenit drepturi salariale de peste 110.000 de lei. În cursul zilei de mâine (astăzi – n.r.) va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă“, a precizat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Şi fostul şef al lui Berescu a trecut prin arest

În urmă cu o săptămână, fostul şef al lui Constantin Berescu, respectiv Stelian Vintilă, a fost reţinut de poliţişti, tot în dosarul pontajelor fictive. Stelian Vintilă, fost inginer-șef la secția electrică a Unității Miniere de Carieră Roșiuța, este anchetat de procurori pentru implicarea în pontarea fictivă a unor salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia. Bărbatul este cercetat în stare de libertate, judecătorii respingând arestarea preventivă a fostului salariat al Complexului Energetic Oltenia. Atât Stelian Vintilă, cât şi Constantin Berescu au fost daţi afară de conducerea producătorului de energie electrică şi cărbune, pentru abateri grave de la legislaţia muncii. Ancheta în dosarul pontajelor fictive de la Complexul Energetic Oltenia a fost disjunsă din dosarul de proxenetism al altui salariat al CEO, Aristică Benoni Bejinaru, ex-lăcătuş mecanic la Cariera Roşiuţa. În urma anchetării lui Bejinaru, arestat în prezent pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, procurorii DIICOT Gorj au aflat că acesta era pontat fictiv la locul de muncă şi a beneficiat de prime şi salarii, în timpul în care ducea tinere (unele minore) pe litoral să se prostitueze. Conform anchetatorilor, suspectul şi-a convins unii şefi de la Carieră să îl ponteze fictiv, oferindu-le servicii sexuale prin fetele pe care le racolase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS