11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKievul şi separatiştii se acuză din nou de încălcarea armistiţiului

Kievul şi separatiştii se acuză din nou de încălcarea armistiţiului

Ministerul ucrainean al Apărării a acuzat din nou separatiştii proruşi de încălcarea armistiţiului în mai multe localităţi din estul Ucrainei, relatează agenţia Ukrinform, în pagina electronică. Patru militari ucraineni au fost ucişi în estul Ucrainei de la intrarea în vigoare, vineri, a armistiţiului semnat de Kiev şi separatişti proruşi, a anunţat marţi un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apărării, potrivit Mediafax.
Militarii ucraineni respectă în mod unilateral regimul de încetare a focului, care este încălcat de către separatişti, a denunţat ministerul ucrainean, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.
„Menţionăm că luni, la ora 19.00, armistiţiul era respectat doar de către armata ucraineană. Teroriştii (insurgenţii proruşi) continuau atacurile asupra poziţiilor noastre. Încălcări ale regimului de încetare a focului au fost înregistrate în localităţile: Nijnaia Krîmka, Avdeevka, Popasnaia, Nikişeno, Maiorsk, Kirovskoe şi Faşevka”, menţionează Ministerul Apărării de la Kiev.

Potrivit ministerului, „forţele ucrainene nu folosesc aviaţia şi artileria”, militarii ucraineni ripostând „doar cu arme de calibru mic”.
Citeşte şi: Iaţeniuk: Kievul va institui legea marţială în estul Ucrainei, dacă armistiţiul nu va da rezultate. Putin vrea să creeze în estul ţării „o altă Transnistrie”

La rândul lor, separatiştii acuză Kievul că a încălcat armistiţiul în mai multe localităţi, printre care Krasnîi Luci, Stahanov (în regiunea Lugansk), Peski şi Jdanovka (în nordul regiunii Doneţk).

Forţele guvernamentale şi separatiştii din estul Ucrainei au încheiat un armistiţiu care a intrat în vigoare vineri, dar deja sâmbătă s-au acuzat reciproc de încălcarea lui.
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko a menţionat luni că armistiţiul a fost încălcat în repetate rânduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS