3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaracalul, lovit de furia apelor

Caracalul, lovit de furia apelor

Peste 100 de gospodării şi 85 de anexe au fost inundate în municipiul Caracal, judeţul Olt, în urma precipitaţiilor abundente căzute la sfârșitul săptămânii trecute. Meteorologii au emis vineri o avertizare cod galben de ploi, iar în municipiul Caracal, într-un interval de 24 de ore, s-au înregistrat precipitaţii ce au însumat 91 l/mp şi care au produs importante pagube materiale. În weekendul trecut, peste 100 de pompieri militari au fost angrenaţi în misiuni de limitare a efectelor produse de ploile torențiale căzute în Caracal, acţionând pentru asanarea apei din case, anexe gospodărești și beciuri, dar şi pentru evacuarea apei de pe zece străzi din municipiul Caracal.
Nu s-au înregistrat victime omenești sau persoane sinistrate ca urmare a ploilor torenţiale căzute, însă, potrivit datelor preliminare transmise de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Caracal, au fost afectate de inundații 130 de gospodării și 85 de anexe gospodărești. De asemenea, circa 16 hectare din Parcul „Constantin Poroineanu“ au fost inundate.
Sâmbătă, pompierii, cadrele Ministerului Apărării Naționale și lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Caracal au construit un dig din saci de nisip de circa 70 de metri lungime, pentru protejarea locuințelor și obiectivelor din zona centrală a municipiului, care puteau fi afectate de creșterea cotelor pe pârâul Gologan și pe lacul de acumulare din Parcul „Constantin Poroineanu“.  
Ieri la prânz, peste 30 de pompieri acţionau, cu zece motopompe și două autospeciale de intervenție, pentru limitarea efectelor inundațiilor pe străzile Decebal, Antonius Caracalla și Piața Victoriei, dar și pentru monitorizarea situației din Parcul „Constantin Poroineanu“.
În acţiunile lor, pompierii au fost sprijiniți de echipaje de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt şi de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS