11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroportul Luton din Londra, evacuat din cauza unui pachet suspect

Aeroportul Luton din Londra, evacuat din cauza unui pachet suspect

Aeroportul Luton, unul dintre cele cinci care deservesc Londra, a fost evacuat astăzi din cauza unui pachet suspect descoperit în zona controlului de securitate al pasagerilor, informează Mediafax.ro. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al autorităţilor aeroportuare. Evacuarea pasagerilor şi personalului aeroportului a fost decisă după „descoperirea unui pachet suspect în zona controlului de securitate”, a declarat pentru AFP reprezentantul autorităţilor. „Tot terminalul a fost evacuat”, a precizat acesta.

Toate zborurile au fost suspendate şi principalul drum ce deserveşte aeroportul a fost închis, se arată într-un comunicat. „Sfătuim pasagerii să contacteze compania aeriană pentru a afla ce se întâmplă cu zborul lor”, se precizează în comunicatul citat.

Situat la circa 50 de kilometri nord-vest de Londra, Luton este al cincilea aeroport britanic ca trafic, cu 9,7 milioane de pasageri anul trecut. Compania Wizz Air operează de pe Aeroportul din Craiova trei zboruri săptămânale spre Aeroportul Luton, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, până în acest moment nu există informaţii potrivit cărora cursa de mâine spre Londra ar putea fi anulată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS