8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Bani pentru finalizarea investiţiilor în 16 localităţi

Gorj: Bani pentru finalizarea investiţiilor în 16 localităţi

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat suma de 9 milioane de lei pentru finalizarea investiţiilor de construire drumuri, reţele de apă şi canalizare din 16 comune ale judeţului Gorj.

Bani a primit şi Consiliul Judeţean Gorj pentru reabilitarea DJ 673 A Dragoteşti – Mătăsari. Investiţiile au fost începute în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală şi au fost stopate din lipsa finanţării. Între comunele care au primit fonduri sunt: Plopşoru, Stăneşti, Stoina, Urdari, Văgiuleşti, Vladimir, Crasna, Leleşti, Berleşti, Bustuchin, Dănciuleşti sau Logreşti.

„Era nevoie de aceşti bani pentru finalizarea proiectelor. Fuseseră alocate finanţări de 25 de milioane de lei, iar acum au mai venit 9 milioane de lei. În luna octombrie va mai fi virată suma de 16 milioane de lei. Astfel, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală va avea în acest an, în Gorj, o valoare totală de 50 de milioane de lei. Vor fi astfel finalizate 19 lucrări de drumuri, apă şi canalizare şi vor fi deschise alte 39 de lucrări”, a precizat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS