7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe primării din Oltenia, amendate de Autoritatea Electorală Permanentă

Mai multe primării din Oltenia, amendate de Autoritatea Electorală Permanentă

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 25 – 29 august 2014, un număr de 141 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora au fost aplicate 55 de sancțiuni, 23 dintre acestea concretizându-se prin amenzi, iar 32 prin avertismente.

Filiala Sud-Vest Oltenia a Autorității Electorale Permanente a aplicat 6  avertismente și 8 amenzi în cuantum total de 8.000 lei.
Astfel, în judeţul Dolj, Primăria Scăeşti a primit două amenzi în valoare de 1.000 de lei fiecare.
Primarul din comuna doljeană Scaești, Barbu Calotă, a explicat, privitor la acest lucru, că doi dintre angajații primăriei au fost amendați cu câte 1.000 de lei pentru raportarea cu întârziere a decesului unei persoane din comună, dar că doar unul era la serviciu. ”Titularul postului nu este la serviciu. Îi ține locul o altă persoană. Ei, bine, le-au amendat pe amândouă cu câte 1.000 de lei. Cel care lucrează are un salariu de 700 de lei. L-a mai amendat și ISU Dolj, are de plată 1.500 de lei. De ce să mai vină la serviciu? El abia știa să umble cu calculatorul. Nu le-om avea noi pe toate puse la punct, dar dacă îl dau afară, de unde să iau alții mai buni? ”, a spus Calotă.

În judeţul Olt, Primăriile Coteana şi Teslui au primit amenzi de 1.000 lei fiecare, iar Primăriile Brebeni şi Curtişoara au primit doar avertisment. La Mehedinţi, Primăriile Dîrvari şi Timna au primit avertisment, fără să fie aplicată vreo amendă. În Gorj, au fost amendate cu câte 1.000 de lei Primăria Dragoteşti, Primăria Fărcăşeşti, Primăria Urdari şi Primăria Ioneşti, iar Primăria Ciuperceni a primit un avertisment.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze aceste controale pentru a pregăti cadrul potrivit desfășurării alegerilor prezidențiale de anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS