10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristina Popescu, cetățean de onoare al orașului Rovinari

Cristina Popescu, cetățean de onoare al orașului Rovinari

Primăria Rovinari îi va acorda titlul de cetățean de onoare al orașului canotoarei Cristina Popescu care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Nanjing, China. Tânăra de 18 ani va primi titlul printr-o hotărâre a Consiliului Local Rovinari, la propunerea primarului Dorin Filip. Cristina Popescu face canotaj din 2010 și luna trecută, alături de colega sa, Denisa Tîlvescu, a încheiat cursa de 1.000 de metri cu timpul de 3:37.32 minute, cucerind medalia de aur. „Startul nostru a fost destul de slab în comparaţie cu cel al adversarelor, care au plecat ca din puşcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinţi şi ne-am concentrat atât de tare să câştigăm, încât la final abia am putut coborî din barcă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe 1.000 de metri nu sunt favoritele noastre“, a declarat Cristina Popescu după câștigarea medaliei de aur.

Se antrenează la Orşova

Cristina Popescu activează în cadrul Centrului Olimpic de Canotaj Orşova, fiind extrem de pasionată de acest sport, căruia îi dedică tot timpul. A fost susţinută atât de părinţi, cât şi de antrenori.
„Nu pot exprima în cuvinte ceea ce am simțit în momentul în care am câștigat aurul. Este vorba de multă muncă, combin sportul cu școala, avem o disciplină de respectat. Iubesc ceea ce fac! Îmi place ceea ce fac la Orșova, îmi iubesc colegele de acolo, prietena cea mai bună este Denisa Tîlvescu. Sunt susținută foarte mult de părinți, iar antrenorii joacă rolul de părinți la Orșova, dacă avem probleme, le spunem dânșilor. Pe viitor vreau să devin antrenor, dar asta este planul de viitor îndepărtat“, a mai spus canotoarea din Rovinari. „Este o fată extraordinară. Modelul acestei tinere trebuie urmat şi de alte persoane de vârsta ei. În ciuda rezultatului obţinut în ultimul an, Cristina rămâne o fată modestă şi cu bun-simţ, căreia îi dorim sănătate şi multă baftă în viitor! A reprezentat cu onoare România la competiţiile internaţionale la care a participat. Ne bucură enorm performanța de la Jocurile Olimpice pentru tineret care s-au desfăşurat în China“, a precizat primarul din Rovinari, Dorin Filip.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS