Acasă Actualitate Campanie umanitară pentru sinistraţii din Gorj

Campanie umanitară pentru sinistraţii din Gorj

Persoanele afectate de inundaţii şi nevoiaşii din Gorj au primit alimente şi produse igienico-sanitare de la Mitropolia Olteniei. Astfel, Arhiepiscopia Craiovei a repartizat la sfârşitul săptămânii trecute o parte din ajutoarele strânse în campania umanitară destinată satelor inundate din Oltenia, către parohiile Albeni şi Novaci, din Protopopiatul Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. Caravana cu alimente şi produse igienico-sanitare a fost coordonată de preotul Adrian Stănulică, consilier social în cadru Centrului Eparhial de la Craiova. În urma unei campanii iniţiată de Patriarhie şi coordonată de Mitropolia Olteniei, în perioada 1-15 august, au fost strânse, prin serviciul social al Arhiepiscopiei şi prin Asociaţia „Vasiliada”, tone întregi de alimente neperisabile, îmbrăcăminte şi produse igienico-sanitare. Mai mult, pe lângă parohiile oltene şi-au exprimat solidaritatea creştină numeroase parohii, instituţii private şi de stat sau centre eparhiale din ţară şi străinătate. Între acestea se numără şi Parohia „Tuturor sfinţilor” a comunităţii româneşti din Milano-Nord, regiunea Monza, coordonată de preotul Pompiliu Nacu.

Ajutoare pentru parohiile Albeni, Novaci şi Cărbuneşti

Au primit ajutoare credincioşii din parohiile Albeni şi Novaci şi Protoieria Târgu Cărbuneşti. Astfel, delegaţii Centrului Eparhial au distribuit peste 350 de pachete familiilor din cele două parohii. Acţiunea a fost sprijinită de Institutul pentru Jandarmi „Tudor Vladimirescu” din judeţul Gorj, care a asigurat transportul şi împărţirea ajutoarelor. În această săptămână, delegaţia Arhiepiscopiei Craiovei se va îndrepta spre parohiile Pociovaliştea, Polovragi şi Sohodol, tot din judeţul Gorj: „Acţiunea, organizată cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Irineu, reprezintă expresia purtării de grijă a Bisericii Ortodoxe faţă de credincioşii săi afectaţi de inundaţiile care au avut loc în această vară, în judeţul Gorj. Mulţumim celor care s-au implicat în organizarea şi susţinerea campaniei de ajutorare a persoanelor sinistrate din Oltenia. Suntem încredinţaţi că Bunul Dumnezeu va răsplăti tuturor fapta cea bună cu darurile Sale cele bogate”, a spus preotul Adrian Stănulică.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version