14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: Prin limba română aparținem unui spațiu de civilizație europeană

Traian Băsescu: Prin limba română aparținem unui spațiu de civilizație europeană

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis duminică, 31 august, un mesaj cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române.
„Sărbătorim astăzi unul dintre simbolurile fundamentale ale unității noastre naționale: limba română.
Avem o tradiție spirituală care dovedește, mai ales prin limba română, că aparținem unui spațiu de civilizație europeană și sunt convins că, atât timp cât vom fi capabili să transmitem de la o generația la alta bogăția limbii române și valorile care i-au consfințit perenitatea în cultura europeană și universală, putem să fim mândri de identitatea noastră și de contribuția pe care o putem avea împreună la viitorul marii familii europene.
Doresc să le mulțumesc românilor din țară și mai ales celor aflați în afara granițelor care fac eforturi pentru a vorbi limba maternă și pentru a păstra tradiția și obiceiurile de acasă. Nu este ușor, și, de cele mai multe ori, păstrarea și cultivarea limbii materne sunt rodul unor eforturi pe care le apreciez în mod deosebit. De asemenea, doresc să îi felicit pe cei care fac din limba română subiectul unor performanțe culturale prin care întreaga țară și poporul român devin cunoscute întregii lumi.
La mulți ani tuturor românilor și tuturor celor care vorbesc limba română!”, a spus preşedintele Băsescu în mesajul de felicitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS