21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate140 de persoane, puse sub supraveghere judiciară în ultima săptămână

140 de persoane, puse sub supraveghere judiciară în ultima săptămână

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 140 de persoane şi au fost înregistrate 19 preschimbări ale măsurilor preventive de supraveghere, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 22 – 29 august, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 140 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.
Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 38 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, precum şi faţă de 102 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.
În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 19 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.
Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în 4 cazuri, cu măsura condamnării cu executare, iar în 11 cazuri, cu măsura arestării preventive.
De asemenea, într-un caz a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu cu măsura condamnării cu suspendare, iar într-un alt caz, cu măsura arestării preventive.
În 2 cazuri, măsura controlului judiciar a încetat ca urmare a luării măsurii arestului la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS