Acasă Actualitate Dezastru ecologic în pădurile virgine din Caraș, aflate în procedură de includere...

Dezastru ecologic în pădurile virgine din Caraș, aflate în procedură de includere în Patrimoniul UNESCO

\n

Grupul Ecologic de Colaborare (GEC) Nera a transmis presei mai multe fotografii cu un peisaj sinistru, cauzat de defrișări și lucrări cu utilaje grele. „Farmecul zonei de vecinătate a rezervaţiei naturale Gârlişte din Parcul Naţional Semenic Cheile Caraşului a fost distrus de TAF-uri şi drujbe” transmite GEC Nera.

Nu ar fi pentru prima dată când conducerea Parcului Național Semenic Cheile Carașului nu sesizează autoritățile, ba chiar protejează tăierile de arbori din Rezervațiile Parcului. Și toate aceste defrișări au loc la foarte scurt timp după ce Sorin Tudorescu, directorul parcului anunța demararea procedurii de includere a unei zone cu păduri virgine în Patrimoniul UNESCO!

În Parcul Național Semenic Cheile Carașului se află cea mai mare rezervație naturală de păduri virgine și seculare de fag din Europa. Făgetele naturale de aici reprezintă peste 65% din pădurile virgine rămase pe continent, fiind astfel bunuri cu valoare de patrimoniu atât pentru România cât si pentru întreaga Europa. Din evaluările efectuate recent de Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice București, se estimează o vechime a acestor făgete cărășene de până la 450 de ani.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version