Acasă Actualitate Camere de supraveghere în loc de agenţi de pază la şcoli

Camere de supraveghere în loc de agenţi de pază la şcoli

Primăria Rovinari a început montarea de camere de supraveghere în liceul din localitate, întrucât nu dispune de fondurile necesare pentru angajarea unei firme de pază. Sisteme de monitorizare video vor fi instalate şi la celelalte unităţi de învăţământ unde nu poate fi asigurată paza. Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a declara că foarte mulţi primari au luat decizia de a folosi camere de supraveghere în şcoli, în locul agenţilor de pază. Motivul este legat de lipsa banilor sau de imposibilitatea de a face angajări.
„Sunt foarte bune şi aceste camere de supraveghere pentru că descurajează anumite tipuri de comportamente la limita legii. Primăriile nu au fonduri pentru a plăti oameni de pază şi folosesc aceste sisteme de monitorizare video. Le putem utiliza şi la examene. Pot fi prevenite şi furturile. La o şcoală din Târgu Jiu am descoperit cine îi furase haina unui copil. O uitase la şcoală şi pe înregistrarea video s-a putut vedea clar că mama unui elev luase haina. Totul s-a încheiat amiabil. Femeia a crezut că nu o vede nimeni, dar s-a înşelat. Sunt sisteme care ajută să protejăm bunurile copiilor şi ale şcolii. La liceul din Rovinari vor fi montate 16 camene video, până la începerea anului şcolar“, a precizat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version