12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Fermele de animale, controlate de inspectorii APIA

Olt: Fermele de animale, controlate de inspectorii APIA

Timp de o lună, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara controale la fermele care au solicitat subvenții pentru oi și capre, transmite paginadeagricultura.ro.

În perioada 18 august – 18 septembrie, 126 de ferme de ovine şi caprine din județul Olt, din cele peste 2.400 care au solicitat subvenţii, vor fi verificate de către inspectorii APIA. Sumele pe care le vor primi fermierii se vor stabili după încheierea controalelor (anul trecut, subvenţia a fost de 38 de lei pentru fiecare animal).
„Urmează în această săptămână să facem instruirea cu persoanele implicate în activitatea de control, după care îi vom înștiința cu 48 de ore înainte pe cei care urmează să fie controlați, iar persoanele desemnate să meargă să controleze la fața locului”, a precizat Gheorghe Dumitrescu, director adjunct APIA Olt.

Directorul APIA adaugă  că anul acesta se constată o creștere a efectivului de animale, ceea ce înseamnă că subvenția ar putea ajunge undeva între 30 și 40 de lei. Dacă se va descoperi că numărul animalelor cu nereguli este mai mare decât al celor care se regăsesc în fermă, cu acte în regulă, fermierii respectivi vor fi penalizaţi sau chiar excluşi din lista de subvenţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS