24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaurenţiu Ciurel, urmărit penal pentru trei infracţiuni

Laurenţiu Ciurel, urmărit penal pentru trei infracţiuni

Procurorii Direcţiei Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de încă un inculpat în dosarul Turceni – Rovinari. Astfel, Laurenţiu – Dan Ciurel, având succesiv calitatea de director la Direcția Investiții și ulterior director general și ordonator de credite al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) este urmărit penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una în formă continuată, transmite Hotnews.

Potrivit comunicatului DNA, prejudiciul cauzat Complexului Energetic Rovinari (CER) prin activitățile descrise se ridică la aproximativ 84 milioane lei.
Procurorii Direcţiei Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale fata de încă un inculpat în dosarul Turceni – Rovinari. Astfel, Laurenţiu – Dan Ciurel, având succesiv calitatea de director la Direcția Investiții și ulterior director general și ordonator de credite al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) este urmărit penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una în formă continuată.
Potrivit comunicatului DNA, prejudiciul cauzat Complexului Energetic Rovinari (CER) prin activitățile descrise se ridică la aproximativ 84 milioane lei.

Amintim că pe 13 august Dan Şova, fost ministru al Transporturilor şi unul dintre apropiaţii lui Victor Ponta, a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru fapte de corupţie. DNA arată că Şova ar fi păgubit statul cu 3,4 milioane de lei în urma încheierii a trei contracte de reprezentare juridică, contracte semnate cu complexele energetice Turceni şi Rovinari în 2007-2008. Dan Şova, care la acel moment era reprezentant legal al casei de avocatura „Şova şi Asociaţii”, e acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, „cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS