Acasă Actualitate Jihadiştii irakieni revendică decapitarea unui jurnalist american

Jihadiştii irakieni revendică decapitarea unui jurnalist american

\n

Într-un mesaj video postat pe internet și adresat direct președintelui american, jihadiştii irakieni spun că l-au ucis pe James Foley drept răspuns la atacurile aeriene efectuate de aviația americană, potrivit europafm.ro.
În imagini, un individ mascat (care se exprimă într-o engleză cu accent britanic) îl amenință pe liderul de la Casa Albă cu o baie de sânge dacă nu le respectă musulmanilor dreptul de a trăi în califatul islamic.
În finalul înregistrării, realizate într-o zonă deșertică, bărbatul îi taie, se pare, gâtul jurnalistului.
James Foley era dispărut din toamna anului 2012, fiind răpit în Siria. Casa Albă s-a declarat îngrozită de presupusa crimă și anunță că experții analizează autenticitatea mesajului video.
Jihadiştii au lansat, în luna iunie, o ofensivă în Irak şi au cucerit rapid o mare parte din teritoriile sunnite ale ţării.
Având sprijinul aviației americane, trupele irakiene luptă pentru redobândirea zonelor pierdute.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version