14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentura de Nord, lifting cu asfalt

Centura de Nord, lifting cu asfalt

Artera inaugurată în decembrie 2006 nu a fost niciodată reparată până acum
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a cheltuit 1,45 milioane de lei (326.000 de euro) pentru asfaltarea a 4,1 km din centura ocolitoare de nord a Craiovei.
„Este vorba despre reparații periodice, un șlam foarte subțire pe care l-am turnat pentru întreținerea străzii. Am ales sectorul cel mai critic. Din păcate, nu au fost suficienți bani pentru toți cei 14 km ai centurii. Se toarnă asfalt alternativ, pe cele două benzi. Din cauza traficului greu, dacă nu se fac reparații periodice, după șapte-opt ani de folosință un asemenea drum trebuie reparat capital. Din păcate, până acum nu am avut bani de etanșeizare, să nu mai intre apa în asfalt“, a explicat Adrian Lumezeanu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, sucursala locală a CNADNR.
Este prima lucrare de asfaltare care se execută pe centura ocolitoare a municipiului de la inaugurarea acesteia, în decembrie 2006. Artera de circulație ocolește pe la nord Craiova, făcând legătura între DN 65 (Hanul Doctorului) și DN6, către Drobeta Turnu Severin. Investiția de 26 de milioane de euro a fost realizată printr-un împrumut contractat de statul român de la o bancă japoneză. Șoferii au reproșat de la inagurare aspectul vălurit pe unele porțiuni și lipsa iluminatului public de-a lungul drumului. De o parte și de cealaltă, în ultimii ani au început să apară case, sedii de firme și parcuri auto. Cu toate acestea, administrația craioveană nu a vrut să preia strada din cauza costurilor de întreținere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS