24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Bancnotă falsă descoperită la P.T.F. Calafat

Dolj: Bancnotă falsă descoperită la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit un cetăţean român care intenţiona să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă.

Ieri seară,  în jurul orelor 23.45, s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul român Dorinel N., în vârstă de 49 de ani, călătorind cu un autovehicul marca Renault.
După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autoturismului respectiv, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, a înmânat acestuia o bancnotă de 100 de euro, care prezenta suspiciuni de fals. În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice, iar în urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnota.

Cetăţeanul român a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă şi că a primit-o ca rest în Grecia.
Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă  pentru continuarea cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS