17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Sancţiuni date de jandarmi de Sfânta Maria

Olt: Sancţiuni date de jandarmi de Sfânta Maria

În perioada 14-17 august, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au asigurat măsurile de ordine publică la manifestările religioase şi cultural-artistice prilejuite de sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului – Sfânta Maria Mare, precum şi alte evenimente asemănătoare.
Jandarmii olteni au acţionat pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la 14 manifestări religioase şi cultural-artistice care s-au desfăşurat în 13 localităţi ale judeţului Olt, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale (1 avertisment şi 5 amenzi în valoare totală de 3600 lei) şi constatată o infracţiune săvârşită de un autor.

Joi, 15 august, în jurul orei 21.30, o patrulă de jandarmi din cadrul Secţiei Jandarmi Corabia, care asigura ordinea publică la bâlciul anual din localitatea Vădăstriţa, a intervenit pentru aplanarea unui conflict între două persoane, ocazie cu care a constatat faptul că un tânăr în vârstă de 16 ani, deţinea fără drept un spray iritant lacrimogen. În cauză s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.
Documentele întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS