24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Condamnat la opt ani de închisoare pentru viol

Craiova: Condamnat la opt ani de închisoare pentru viol

Un tânăr, de 25 de ani, din comuna doljeană Robăneşti, acuzat că a violat o fată de 18 ani din comuna doljeană Robănești, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol, violare de domiciliu şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Din cercetările făcute de polițiștii Secției Rurale Coșoveni și de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova s-a stabilit că, în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, în jurul orei 1.00, Sandu Iliescu, de 25 de ani, din comuna doljeană Robănești, înarmat cu un cuțit, a intrat în locuinţa unei fete de 18 ani din comuna Coșoveni, a lovit-o și, sub amenințarea cuțitului, a obligat-o să întrețină cu el raporturi sexuale.

După aceea, tânărul a obligat-o pe fată să mergă cu el pe jos în comuna Robăneşti. În timp ce se îndreptau către Robăneşti, pe drumul ce leagă cele două localităţi, fata a oprit o maşină și a reușit să scape, şoferul fiind cel care a sunat la poliţie şi a anunțat ce s-a întâmplat. Iliescu a fost prins de poliţişti în dimineața zilei de 26 ianuarie, după care a fost audiat şi reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de viol, violare de domiciliu și lipsire de libertate în mod ilegal.

La jumătatea lunii februarie, inculpatul a fost trimis în judecată, iar pe 28 aprilie Judecătoria Craiova l-a condamnat la 9 ani de pușcărie pentru faptele comise. Sentința a fost atacată cu apel, dosarul fiind trimis magistraților de la Curtea de Apel Craiova, care au hotarât ca Sandu Iliescu să execute 8 ani de închisoare. În plus, inculpatul a fost obligat să nu comunice cu fata pe care a violat-o cât timp stă în pușcărie, dar și o perioadă de cinci ani după ce își ispășește pedeapsa. Hotarârea instanței este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS