9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi este cea mai fierbine zi din vară

Astăzi este cea mai fierbine zi din vară

Temperaturile vor urca astăzi în termoetru la 37 de grade, ceea ce înseamnă că în oraşe se vor înregistra 50 de grade. Meteorologii au anunţat că astăzi este cea mai călduroasă zi din vară, informează Adevarul.
Vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură – umezeală va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperatură maximă în Dolj va fi de 36-37 de grade.
Medicii le recomandă oamenilor să consume între 1,5 şi 2 litri de lichide, fără să aştepta să apară senzaţia de sete, iar lichidee să nu fie foarte reci. Cele mai bogate alimente în apă sunt fructele şi legumele, cu un conţinut de apă între 80 şi 95%. Dintre legume, castraveţii sunt cei mai bogaţi în apă, urmaţi de salată, roşii şi dovlecei.
De asemenea, consumul de alcool şi cofeină trebuie evitat.

Pentru a reduce temperatura din casă este indicat să fie menţinută lumina artificial la intensitate scăzută. Orice aparat electro-casnic de care nu este nevoie trebuie să fie închis. Medicii recomandă populaţiei să evite ca, în zilele caniculare, să evite pe cât posibil să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00-18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS